Kükürt ile kireç karışımı ne işe yarar?

Kireç ve kükürt solüsyonu organik bir karışımdır. Mantari hastalıklardan korumaya yardımcı olur. İçeriği tamamen organik olup yaprak gübre niteliğinde destekleyicidir. … Bordo bulamacı gibi farklı gübre vb. ürünler ile karıştırılarak kullanılmamalıdır.

Kükürt kireç karışımı nasıl yapılır?

Bir varile , 50 tl su doldurulur sonra kireç 50 tl su ile söndürülür. 50 tl su ilave edilerek yavaş yavaş kükürt dökülerek devamlı karıştırılır. Sonra ateşe konulup kaynatılır. Kaynama sırasında köpürür ve kabarır.

Gülleci bulamacı nedir nerelerde kullanılır?

Gülleci Bulamacı 10.7 gibi yüksek bir pH derecesine sahiptir. Nerelerde Kullanılır? Damlamadan verilerek güzel bir toprak düzenleyici olarak kullanılabilir.Domateste damlamadan verilebilir Ayrıca içerisindeki kükürt sayesinde güzel bir hastalık ve zararlı ile mücadele aracıdır .

Gülleci bulamacı hangi kükürt kullanılır?

Gülleci Bulamacı yerine Sıvı Kükürt ile Kireci karıştırıp atsam olur mu? Bu doğru bir karışım değildir. Bu şekilde ilerlemek istiyorsanız sadece sıvı kükürt kullanmanız tavsiye edilir.

Gülleci bulamacı salatalıkta kullanılır mi?

Gülleci bulamacı tarımda, yetişkin kayısı hariç, hemen her türlü bitki ve ağaçta koruma maksatlı kullanılabilir. Kullanılabileceği başlıca meyve ve sebzelere örnek vermek gerekirse, narenciye, asma, elma, zeytin, nar, domates, biber, salatalık, ceviz vs. diyebiliriz.

Gülleci bulamacı ne zaman sıkılır?

Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.

Gülleci bulamacı kaç saat kaynatılır?

En az 1.5 saat yüksek ateşte kaynatılır.